Diorama - Nøstetomt m/nøst

LANDSKAPSDIORAMA MED NØSTETOMT OG NØST

Her vises bygging av et typisk landskapsdiorama med planert nøstetomt og tilhørende nøst. Dioramaet er tiltenkt brukt i utstillingsøyemed for Maritim Skalamodeller kombinert med andre objekter. Ytre mål for denne modellen er L=45cm B=45cm H=30cm og er bygget i 1x2" lekter med 4mm kryssfiner ytterst. Fjellformasjonen og lanskapet formes av finmasket hønsenetting som deretter dekkes med gipsduk og forsterkes med flytende gips på begge sider. Landskapet dekoreres til slutt med diverse busker og trær i passende størrelser. Selve nøstet bygges i passende skalaforhold slik at dette passer inn i landskapet.

23.03.2015: Dioramaet med ferdig planert nøstetomt og landskap er kommet på plass og det er klart for å armere nettingen med gipsduk. Når det er herdet blandes vanlig pulvergips i vann og pensles utvendig for å forsterke ytterligere.

23.03.2015: Etter armering med gipsduk ser det slik ut. Når gipsen er ferdig herdet forsterkes dette ytterligere med flytende gips fra utsiden og innsiden av fjellkonstruksjonen.

FORTSETTELSE FØLGER !